PATH logo   Predictieve Analyse voor THerapie

 

Goed nieuws over de PALGA protocolmodule moleculaire bepalingen. Deze is zover ontwikkeld en uitgerold, dat hij door iedereen kan worden gebruikt. Hiermee kunnen we komen tot meer uniforme rapportage en gestructureerde dataverzameling, die gebruikt kan worden voor kwaliteits – en onderzoeksdoeleinden.
De module is ontwikkeld in het kader van het PATH project in nauwe samenwerking met de KMBPers. Als eerste stap willen we u daarom vragen om de module te gebruiken voor alle sequentiebepalingen die worden uitgevoerd i.v.m. therapiekeuze voor longkanker, colorectaalkanker, melanoom en GIST. Dit is van belang voor het vullen van de landelijke knowledge database en efficiënte terugkoppeling naar de labs in het kader van het PATH project. Meer informatie over de module en instructievideo's zijn beschikbaar op de PALGA website.
 
Kenmerken van de protocolmodule:
  1. Het protocol ‘Moleculaire bepalingen’ is per lab in te richten en personaliseerbaar via de PALGA controle panel (zie instructievideo).
  2. Het moleculair protocol kan gecombineerd met histologische protocollen (zie instructievideo).
  3. Alle typen moleculaire data kunnen worden verwerkt.
  4. Sequentiedata worden tabelmatig aangeleverd. De tabel kan handmatig worden ingevuld of varianten kunnen worden geïmporteerd via een XML-file.
  5. Overige analyses kunnen worden ingevuld middels vrije, voorprogrammeerbare tekstvelden.
  6. Opties voor het meer gestructureerd rapporteren van CNV-analyse is in ontwikkeling, fusiegen analyse volgt later.
  7. De PALGA werkgroep ‘Moleculaire protocollen’ zal de toekomstplannen voor het protocol prioriteren.
  8. De PALGA-website biedt de mogelijkheid om uw sequentie-analyse panels te plaatsen.

Voor gebruik van het protocol, moeten er mogelijk per provider van PALGA een aantal specifieke instellingen worden gemaakt. Onderlinge afstemming tussen labs van dezelfde providers, kan hierbij van pas komen.

Voorafgaand aan het instellen van uw PCP is het aan te raden om een overzicht te maken van de verschillende indicaties, genenpanels en conclusieteksten die uw lab gebruikt. Ook adviseren we om een moleculair analist of KMBPer de PCP instellingen te laten maken.

Vanuit PATH en PALGA staan we klaar om u hierbij te ondersteunen. Hiervoor kunt u ons telefonisch bereiken op 024-3614321, bij voorkeur tussen 11:00-12:00 of 13:30-15:00.

Daarnaast plan ik graag met ieder lab die zelf moleculaire bepalingen uitvoert, een telefonische afspraak in om te helpen bij de inrichting. Hiervoor kunt u bij voorkeur voor 1 maart contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..