PATH logo   Predictieve Analyse voor THerapie

Protocol Moleculaire Bepalingen

Wij willen u nogmaals oproepen om gebruik te gaan maken van de moleculaire protocolmodule. Door het gebruiken van de protocolmodule draagt u als consortiumpartner van het PATH project bij aan het welslagen van het project. Op de PALGA website (https://www.palga.nl/professionals/moleculaire-diagnostiek.html) staat informatie over de inrichting en het gebruik van de protocolmodule, inclusief een SOP. Voorbeelden van concrete conclusieteksten voor sequentie-analyses van GIST, melanoom, colorectaal carcinoom en niet-kleincellig longcarcinoom zijn op te vragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als aanmoediging en tegemoetkoming in de tijd die het kost om de module te implementeren, wordt vanuit het PATH project een vergoeding beschikbaar gesteld aan laboratoria die het protocol op korte termijn implementeren. Voor implementatie per 1 oktober kunt u aanspraak maken op een totaalbedrag (inclusief BTW) van €1500, per 1 november €1000 en per 1 december €500. Omdat implementatie op latere datums onvoldoende winst oplevert voor de data-analyse van het PATH project kunnen wij hiervoor geen vergoedingen meer beschikbaar stellen.

Ter informatie over de verschillende leveranciers van lab management systemen en de import van NGS data: de importfunctie is reeds voorhanden in U‑DPS en Sympathy. In Poema zal deze importfunctie uiterlijk per 1 oktober beschikbaar zijn. In de tussentijd kunt u als lab uw Protocollen Controle Panel modus (PCP) modus alvast op orde maken en eventueel starten met de handmatige invoer van mutaties.

Naast deze vergoeding bieden we vanuit het PATH project extra ondersteuning bij de inrichting van de PCP modus. Tot eind 2018 kan Joyce Radersma-van Loon, moleculair analist in het UMCU, op verzoek naar uw lab komen om te ondersteunen bij de inrichting van de PCP modus van uw ziekenhuis. Hiervoor kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..